والدین

سه توانمندی مهمی که باید به به بچه هاتون یاد بدید.

اول: به بچه ها یاد بدید واقع بین باشند. بچه ای که اعتماد به نفس بیش از حد داشته باشه با خودش خواهد گفت امتحان آسونه و من درس نمی خونم. بچه ای که اعتماد به نفس پایینی داره با خودش فکر خواهد کرد من به هر حال در این درس موفق نخواهم شد و نمی ارزه که تلاش کنم.
به بچه تون کمک کنید که گفتگوی درونی مثبت با خودش داشته باشه و ضمن شناسایی محدودیت هاش توانمندی ها و حد و حدود اونها رو هم بشناسه و برای تلاش خودش برای استفاده از توانمندی ها و برطرف کردن محدودیت هاش ارزش قایل بشه. سعی کنید با سوالات مناسب تمرکزش رو از روی پیش فرض های غیرواقعی مثل “کسی با من دوست نمی شه” به روی فرصت های واقعی که قبلا رخ دادن تغییر بدید و مثلا بپرسید آخرین باری که کسی باهات دوست شد چه کار می کردی و کی بود و… یا سوالات رو از دید متفاوتی مطرح کنید مثلا اگر به شما گفت من هیچ وقت نمی تونم توی تیم انتخابی مدرسه باشم ازش بپرسید برای اینکه عضو تیم بسکتبال بشی باید چه کار کنی…

دوم: تلاش بچه ها رو تحسین کنید و نه دستاوردها رو.
اگر شما روی نتایج و دستاوردها تمرکز کنید و اونها رو تشویق کنید (چه نمره خوبی گرفتی) به بچه پیام اشتباهی می فرستید و فرزند شما اگر فکر کنه که ممکنه در کاری شکست بخوره اصلا برای انجام دادنش تلاش هم نخواهد کرد. علاوه بر اون این تشویق های شما در موفق بودن ممکنه این پیام اشتباه رو به اون منتقل کنه که باید به هر قیمتی موفق باشه و بچه شما ممکنه تقلب کنه یا رفتارهای نامناسبی با بقیه داشته باشه فقط برای اینکه برنده بشه.
به بچه بگید که بخاطر تلاشی که کرده بهش افتخار می کنید و خوشحال هستید که نتیجه زحمتش رو گرفته. ضمن رسوندن این پیام که ایرادی نداره اگر اشتباه کنه یا شکست بخوره، بهش یاد می دید که مهم تلاش کردنه.

سوم: به بچه تون یاد بدید که احساسات خود را مدیریت کنه.
بسیاری از پدر مادرها سعی می کنن وقتی بچه عصبانی یا ناراحته آرومش کنن، ساکت باش یا آروم باش یا وقتی حوصله ش سر رفته سرش رو گرم کنن… در نتیجه بچه ها یاد نمی گیرن چطور با احساساتشون کنار بیان. در واقع حدود شصت درصد دانشجوهای کالج گفتن که نمی دونن چطور توی زندگی احساساتشون رو مدیریت کنن (چه واکنش مناسبی نشون بدن)

برای شکوفاسازی پتانسیلهاشون بچه ها نیاز دارن مهارتهای مدیریت احساسات رو یاد بگیرن، مهارتهایی مثل کنترل خشم یا غلبه بر ترس از رد شدن و جواب منفی شنیدن.
با بچه ها در مورد شیوه های مدیریت احساسات منفی صحبت و همفکری کنید و کمکشون کنید مناسب ترین شیوه رو برای خودشون پیدا کنن. ممکنه بچه ای با رنگ آمیزی و بچه دیگه ای با گوش کردن به موسیقی احساس آرامش کنه. هر بچه ای با بچه دیگه متفاوته. به بچه تون کمک کنید راهی که بهش کمک می کنه با احساساتش کنار بیاد رو پیدا کنه و بهش یاد بدید که لزویم نداره همیشه شاد باشه ولی مهمه که بتونه با احساسات خودش درست برخورد کنه و اونها رو مدیریت کنه. (فرد باید احساساتش رو کنترل کنه و نه احساسات اون رو)

بچه ای از نظر ذهنی قوی می شه که پدر مادر قوی داشته باشه پس روی قدرت ذهن خودتون کار کنید تا بتونید اونها رو قوی و مستقل بار بیارید.
تغییرات و قوی شدن یک شبه اتفاق نمی افته. برنامه شخصی مشخصی باید داشته باشید…

ترجمه آزاد از
https://www.goalcast.com/2017/11/18/mentally-strong-kids-have-parents-who-do-these-3-things/

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *